Copii

Serviciile stomatologice pentru copii joacă un rol crucial în stabilirea bazei pentru o viață de sănătate orală. Suntem specializați în a oferi copiilor îngrijire blândă și adecvată vârstei, asigurându-ne că experiențele lor dentare sunt pozitive și fără stres.

Când este bine sa venim cu copiii la stomatolog?

Vă recomandăm  să aduceți copilul la cabinetul nostru, pentru prima lui vizită dentară, în jurul vârstei de 3 ani, pentru ca el  să se familiarizeze cu cabinetul. La aceasta ședință, medicul  va examina dinții temporari ai copilului (in jurul varstei de 2,5 ani se incheie eruptia dintilor de lapte), va crea o relație de încredere, astfel încât micului pacient să nu îi fie teamă de stomatolog și să vină cu plăcere atunci când vor fi probleme. În această ședință se explică și periajul corect al dinților, se pot face evidențieri de placa dentară, asfel incât copilul să își dea seama unde nu se spală corect pe dinți, se explică ce înseamnă o alimentație corectă și se comunică ”secretele” pentru a avea o dantură sănătoasă. Copilul este familiarizat treptat cu mediul cabinetului, cu instrumentele stomatologice, apoi se trece la realizarea unui periaj dentar, a unor sigilări, toate acestea fiind făcute în scopul evitării unei experiențe neplăcute ce poate avea loc atunci când copilul vine la prima vizită cu durere și medicul e nevoit să realizeze tratamente mai complexe.

Este foarte important ca atunci când il pregătim pe copil pentru  vizita la stomatolog să nu folosim cuvinte precum „durere”, „injecție”, „frică”, care ar putea crea sentimente de teamă copilului. De asemenea, pentru a insufla copilului dorința de a veni cu plăcere la stomatolog, este bine să evitați să discutați în prezența lui, de fricile voastre legate de medicul dentist sau de experiențele neplăcute pe care le-ați avut cu dinții sau cu tratamentele stomatologice. În cabinetul nostru se promovează o atmosferă caldă, de prietenie și relaxare, explicând copilului fiecare manoperă efectuată și ce va simți de fiecare dată când se realizează ceva. Fiecare copil răspunde în mod diferit la vizita la dentist , de aceea în cazul necooperării la o vizită, aceasta se reprogramează, pentru ca pacientul să nu dobândească repulsie față de cabinteul dentar.

Recomandăm consult periodic la 6 luni , pentru a depista precoce leziunile și eventualele probleme ortodontice.

Se tratează dinții de lapte?

Tratamentele la dinții temporari sunt foarte importante, pentru că pierderea sau carierea dinților de lapte cauzeaza complicații ale erupției dinților definitivi. Cariile netratate la copii duc la apariția durerilor, a masticației și alimentației deficitare, la probleme fonetice sau la pierderea dinților temporari, care aduce dupa sine migrări dentare ulterioare, cu ingustarea spațiilor destinate dinților definitivi.

FĂ O PROGRAMARE

  Angajament pentru
  Excelență

  https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Estetica_Artdentmed.jpg

  Estetică

  Datorită evoluției din domeniul esteticii dentare putem să vă oferim zâmbetul pe care îl doriți.

  https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Ortodontie_Artdentmed.jpg

  Ortodontiție

  Dinții drepți reprezintă una dintre principalele componente ale unui zâmbet atractiv.

  https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Kids_Artdentmed.jpg

  Copii

  Oferim îngrijire dentară la cele mai înalte standarde pentru copiii dumneavoastră.

  https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Endodontie_02_Artdentmed.jpg

  Endodontiție

  Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea pulpei dentare și curățarea canalelor radiculare.

  ArtDentMed

  Echipa noastră de dentiști este aici să se asigure că primești cel mai bun tratament.

  Str. Vasile Alecsandri, nr. 10, Gherla, Cluj
  Contact

  Adresa: Vasile Alecsandri, nr. 10, Gherla, Cluj
  Telefon: 0747 874 501
  E-mail: artdentmed@gmail.com

  Copyright 2023 Artdentmed.ro.

  Copyright 2023 Artdentmed.ro.