ORTODONȚIE

Ortodonții lucrează pentru a alinia dinții, a corecta mușcăturile și a crea un echilibru armonios în gură. Indiferent dacă doriți să abordați problemele de dezaliniere, aglomerare sau maxilar, ortodonția oferă soluții care pot duce la îmbunătățirea sănătății orale și la creșterea încrederii în sine.

Ce este
Ortodontiția?

Dinții drepți, aliniați reprezintă una dintre principalele componente ale unui zâmbet atractiv, dar pentru mulți adulți și copii acest ideal este greu de atins. Dinții care nu sunt într-o poziție corectă pot produce și alte probleme pe lângă cele estetice: dureri musculare, articulare, uzura   dinților, predispoziția mai crescută la apariția cariilor, mobilitate dentară etc. De aceea se impune tratamentul ortodontic, care constă în utilizarea unor aparate fixe sau mobilizabile pentru îndreptarea dinților. Aceste aparate se poartă pe timpul zilei și pe timpul nopții și trebuie activate lunar de către medicul ortodont. Pe măsură ce tratamentul avanseaza veți observa cum dinții se deplasează pe poziția lor corectă, iar la sfârșitul tratamentului veți putea zâmbi cu încredere.

Fiecare pacient este unic și fiecărui pacient i se va individualiza tratamentul ortodontic, de aceea pentru mai multe informații despre aparatele și tratamentele ortodontice programează-te la un consult de specialitate, în care vei fi evaluat, se va pune un diagnostic și iți vor fi explicate toate variantele de tratament și durata lor.

 

Când este indicat sa se vină la medicul ortodont?

Vă  puteți prezenta la medicul ortodont în urma unei recomandări din partea medicului dentist sau atunci când aveți nemulțumiri legate de înghesuirile dentare sau de poziția inestetică a dinților. Nu există o limită de vârstă pentru purtarea aparatelor ortodontice, aceasta însemnând că pot fi purtate și în copilărie și la vârsta adultă. Medicul ortodont folosește aparate fixe și mobile pentru a corecta poziția dinților și poziția maxilarelor unul față de celalalt. Aparatele ortodontice folosesc forțe constante, bine dozate, pentru a deplasa dinții în osul maxilar.

În cazul copiilor, se recomandă prima vizita la un ortodont în jurul vârstei de 7 ani, aceasta nefiind totuși o regulă. Dacă există îngrijorări ale părinților sau obiceiuri vicioase (suptul degetului, al suzetei, interpunerea limbii etc) este indicată vizita la ortodont și mai repede de 7 ani. În general, anomaliile dento-maxilare se moștenesc de la părinți, dar există situații când cariile complicate ale dinților temporari sau pierderea lor poate perturba erupția sau poziția dinților permanenți. În cazul copiilor, marele avantaj este că se poate modifica și dezvoltarea osoasă prin aparate ortodontice, nu doar malpoziția dinților, ceea ce la vârsta adultă nu se mai poate realiza.

Cât durează tratamentul ortodontic?

În cazul aparatelor fixe, tratamentul durează în general 1,5-2 ani, la cele mobilizabile timpul variind de la 6 luni la 2 ani. Totuși, acest timp poate fi mai lung sau mai scurt, în funcție de caz. În aceasta perioadă, se va activa lunar aparatul ortodontic, astfel încât forțele exercitate de aparat să fie constante și dinții să poată fi deplasați.

Ce este o contenție?

Când dinții ajung pe poziția dorită, aparatul se îndepărtează și se va purta o contenție. Contenția este un dispozitiv care va menține dinții pe poziția corectă și nu va lăsa revenirea lor la situația inițială. Contenția poate fi fixă sau mobilizabilă.

Este dureros tratamentul cu aparat ortodontic fix/ brackets?

În general, în momentul aplicării aparatului ortodontic și în momentul activării bracketsurilor, se simte o tensiune la nivelul dinților , care poate fi controlată, dacă e cazul, cu ajutorul analgezicelor. De asemenea, poate exista un discomfort la nivelul părtilor moi, care poate fi controlat prin aplicarea de ceară de protecție pe bracketsuri.

Care sunt avantajele purtării unui aparat ortodontic?

Aparatele ortodontice au marele avantaj că aduc îmbunătățiri estetice și funcționale fără a distruge structura dentară a dinților. Aceasta înseamnă că dinții d-voastră pot fi perfect aliniați, fără a fi nevoie de utilizarea de lucrări dentare. O danturăîn care dinții sunt pe poziție corectă și în care relațiile maxilare sunt corecte, va fi o dantură mai putin expusă la apariția cariilor, a retracțiilor gingivale (și deci a sensibilității dentare), a mobilității dentare, a fracturilor dentare. De asemenea, o relație corectă a maxilarelor unul față de celălalt va preveni apariția durerilor musculare, articulare sau de cap.

FĂ O PROGRAMARE

    Angajament pentru
    Excelență

    https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Estetica_Artdentmed.jpg

    Estetică

    Datorită evoluției din domeniul esteticii dentare putem să vă oferim zâmbetul pe care îl doriți.

    https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Ortodontie_Artdentmed.jpg

    Ortodontiție

    Dinții drepți reprezintă una dintre principalele componente ale unui zâmbet atractiv.

    https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Kids_Artdentmed.jpg

    Copii

    Oferim îngrijire dentară la cele mai înalte standarde pentru copiii dumneavoastră.

    https://artdentmed.ro/wp-content/uploads/2022/02/Endodontie_02_Artdentmed.jpg

    Endodontiție

    Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea pulpei dentare și curățarea canalelor radiculare.

    ArtDentMed

    Echipa noastră de dentiști este aici să se asigure că primești cel mai bun tratament.

    Str. Vasile Alecsandri, nr. 10, Gherla, Cluj
    Contact

    Adresa: Vasile Alecsandri, nr. 10, Gherla, Cluj
    Telefon: 0747 874 501
    E-mail: artdentmed@gmail.com

    Copyright 2023 Artdentmed.ro.

    Copyright 2023 Artdentmed.ro.